ul. Botaniczna 77
65-392 Zielona Góra

ZSZ PBO Zielona Góra

Zespół Szkół Zawodowych PBO

8 lutego odbył się kolejny już Szkolny Festiwal Kulinarny, propagujący zdrowe nawyki żywieniowe. W tym roku zgodnie z hasłem przewodnim  potrawy konkursowe przygotowane były z produktów pochodzących z domowych spiżarni. Uczestnicy przynieśli własne przetwory (kiszonki, marynaty, dżemy, konfitury, kompozycje warzyw w słoiku, zaprawy). Do dyspozycji mieli oliwę, jogurt, śmietanę, przyprawy, miód. Oprócz tego był konkurs indywidualny na najlepsze ciasto i przetwory. 

Klasy reprezentowały drużyny składające się z trzech osób.

I miejsce - klasa IV Ta

II miejsce – klasa  I Ta

III miejsce – klasa II Ta

IV miejsce – klasa 2 B

Nagrody indywidualne za najlepsze przetwory i ciasta otrzymali:

I miejsce Piotr Kamiński, Sebastian Luptowicz

II miejsce Angelika Bąk, Paulina Augustyniak

III miejsce Magda Mielczarek, Sandra Szulc

IV miejsce Daria Szkoda, Klaudia Kustra.

Również publiczność uczestniczyła we wspólnej zabawie biorąc udział w konkursach i quizach, poszerzających wiedzę o zdrowej żywności i dobrych nawykach żywieniowych.

Organizatorzy - Mirosława Sobecka, Sylwia Szymanowska, Jolanta Wiśniewska, dziękują wszystkim za zaangażowanie i udział w imprezie.

Początek strony