ul. Botaniczna 77
65-392 Zielona Góra

ZSZ PBO Zielona Góra

Zespół Szkół Zawodowych PBO

W czwartek, 24 kwietnia br. w Zespole Szkół Zawodowych PBO odbyło się kilka imprez skierowanych do gimnazjalistów z Zielonej Góry i okolic. Po raz drugi odbył się Turniej Omnibusa Szkół Gimnazjalnych pod patronatem Prezydenta Miasta Zielonej Góry. Zwycięzcami okazały się drużyny z Zielonej Góry.

Pierwsze miejsce zdobyło Gimnazjum nr 1, drugie miejsce zajęło Gimnazjum nr 2, a trzecie Gimnazjum nr 8.

W ramach projektu „Ratuj Życie z Nami” odbył się konkurs z pierwszej pomocy oraz symulacja wypadku zorganizowana przy udziale Straży Pożarnej, Pogotowia Ratunkowego, ZHP i członków Szkolnego Koła PCK. W konkursie zwyciężyło Gimnazjum ze Świdnicy, drugie miejsce zajęli uczniowie Gimnazjum w Nowogrodzie Bobrzańskim, a trzecie Gimnazjum w Bytomiu Odrzańskim.

Uczniowie szkół gimnazjalnych spróbowali swoich sił także w Karaoke, a ponadto w szkole można było obejrzeć wystawę przygotowaną przez IPN zatytułowaną „Zielona Góra 30 maja 1960 r.”.

Rok szkolny 2023/2024

Zawodowcy

Poprawa dostępności oraz warunków kształcenia zawodowego w mieście Zielona Góra.

Początek strony